Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Bekerfinale JO9-1 op 27 Mei

Op zaterdag 27 mei 2017 is het dan eindelijk zover. In Varsseveld moet Gorssel JO9-1 in de bekerfinale spelen tegen HSC'21 JO9-2. Met een bus en wat auto's met in totaal zo'n 50 supporters reizen we om 9.30 uur richting Varsseveld. Het wordt een enerverende en erg spannende wedstrijd met hier en daar wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Het begin van de wedstrijd is zenuwachtig, maar redelijk goed. Al vrij snel scoort Guus 1-0. Daarna valt Gorssel we wat terug en scoort HSC tweemaal, ruststand 2-1. Al snel na de rust moet Guus van de scheidsrechter vijf minuten naar de kant. De scheidsrechter verzuimt echter meerdere malen om ook een speler van HSC weg te sturen. Als Guus weer in het veld komt, scoort hij al snel de 2-2. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn vooral erg spannend, zonder erg veel grote kansen. Gelijkspel, dus volgen er strafschoppen. De eerste vier gaan aan beide kanten mis, waarbij Niels een paar mooie reddingen maakt. Dan scoort HSC de laatste strafschop en moet Lars dus ook scoren. Hij bezwijkt niet onder deze druk en scoort. De strafschoppenserie gaat dus verder. De eerste twee penalty's worden opnieuw gemist. Dan pakt de scheidsrechter de hoofdrol. HSC scoort. De scheidsrechter zegt vervolgens dat HSC de winnaar is; zij hebben immers gescoord. Hij 'vergeet' echter dat we nog recht hebben op de gelijkmakende beurt. Het kost heel wat tijd en overredingskracht om de scheidsrechter ervan te overtuigen dat we toch echt nog een strafschop mogen nemen. Uiteindelijk gaat hij overstag. Gelukkig is Kai daarna zijn zenuwen de baas en schiet de bal in de bovenhoek. Dan mist HSC de strafschop, maar mag deze overnemen omdat Niels (onze eigen keeper) zijn handschoenen nog niet aanhad. De herkansing gaat wel raak. Als de 16e (!) strafschop door ons wordt gemist, grijpen we naast de hoofdprijs.

Het was dus een enorm spannende wedstrijd. Zelfs de meest rustige supporters durfden vaak niet meer te kijken. Een wedstrijd met meerdere 'als-dan' momenten. Het had gemakkelijk de andere (voor ons goede) kant op kunnen gaan. Maar helaas. Een tweede plaats is echter ook prachtig. Guus, Kai, Kick, Lars, Max, Niels, Tom en Yorick: VV Gorssel is trots op jullie. Zo vaak wordt de finale niet gehaald door een Gorssels team. Maar toch, als...