Lenen Jeugd regels - VV Gorssel

Lenen Jeugd regels

Indeling 2017-2018

Het afgelopen seizoen zijn alle jeugdleden door een trainer, leider en leeftijdscoördinator onafhankelijk van elkaar op zowel voetbaltechnische als meer mentale en sociale aspecten beoordeeld. Daarnaast is aangegeven of spelers specifieke kwaliteiten hebben zoals links of rechtsbenig, wie hun vriendjes zijn en op welke positie ze het meest tot hun recht komen.

Op basis van deze informatie is door de leeftijdscoördinatoren een conceptindeling gemaakt, die aan de leiders en trainers is voorgelegd, waarna met hun informatie de huidige indeling tot stand is gekomen. Vervolgens is contact geweest met alle ouders wiens kind vervroegd in een hogere leeftijdscategorie is ingedeeld.

De volgende aspecten zijn van belang bij de indeling 2017-218

-          Het aantal leden

  • Bij een club als de onze wordt de indeling in de eerste plaats bepaald en beperkt door de aantallen. Dit jaar is het zo dat we in mo15, o13 en o11 aantallen hebben waardoor we niet anders kunnen dan teams te creëren met meer dan het gewenste aantal spelers. Dit heeft het voordeel dat blessures makkelijk opgevangen kunnen worden en dat er makkelijk uitgeleend kan worden aan teams met te weinig spelers. Wellicht zal er voor gekozen moeten worden spelers op roulerende basis thuis te laten. Het komt naar ons idee de spelvreugde niet ten goede om met 6 spelers op de bank te gaan zitten.
  • We hebben als bestuur een vaste set afspraken ten aanzien van het (uit)lenen van spelers opgesteld, gericht op het voorkomen van overbelasting. Deze zijn te vinden op de site van vv Gorssel
  • Doordat de oudste spelers van een leeftijdscategorie, ieder jaar door moeten stromen naar de volgende categorie is het (meestal) niet mogelijk bestaande teams in stand te houden, hoe graag we dat ook zouden willen.

-          De indeling is gebaseerd op:

  • Voetbaltechnische vaardigheden
  • Mentale aspecten
  • Sociale aspecten/vrienden
  • Positie in het veld

-          Wijzigingen in de winterstop

  • Juist vanwege de aantallen is het te verwachten dat we in de winterstop met de aanwas van nieuwe leden extra teams kunnen formeren. Als dat zo is zullen we dat doen.
  • Wijzigingen kunnen ook plaatsvinden wanneer spelers op basis van gedrag of voetbalvaardigheden toch niet blijken te passen in een team. 

 

Mocht u ondanks bovenstaande toch nog vragen hebben tav de indeling dan kunt u zich uiteraard tot ons wenden, dan maken we even een afspraak, uiteraard gaan we er van uit dat u vanwege bovenstaande zult begrijpen dat er nauwelijks nog ruimte is te schuiven.

Vriendelijke groeten,

Jeugdbestuur VV Gorssel

Joost Harkink (joostharkink@gmail.com)

Dennis Bruggeman (dennisbruggeman14@hotmail.com)

Frank Wouterse (e.braakhuis8@upcmail.nl)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!